Saturday, September 13, 2008

Bazar Ramadhan

Lepas zohor ajak anak sulong aku Adi temankan aku jalan2 ke Bazar Ramadhan Mesjid India. Adoiii..lupa aku hari ni hujung minggu, jem giler ramai pulak yang nak ke sana. Cari parking jauh dari bazar pasal aku tengok nak masuk ke Jalan TAR tu pun dah jem. Ramai nye maanusia berpusu2 macam ulat, panas lagi...aku dah mula rimas dan berpeluh2, nak jalan di celah2 gerai pun jem. Aku nekad beli ape yang aku dah plan nak beli cepat2 aku ajak Adi keluar dari situ menuju ke SOGO. Ape yang aku beli? Emmm...nampaknye cita2 aku nak buat kueh raya sendiri tahun ni tak menjadi! Banyak barang yang aku kena beli, lebih tinggi kos nye lebih baik aku beli kueh yang dah siap di bazar tu...Memang rambang mata dibuat nye nengok kueh mueh dan barang2 lain di situ..macam2 adaaaa!

di Jalan TAR yg jem dgn orang dan keta...

biskut raya

kudap2 spti kerepek ubi, kueh siput, kueh gunting..

Sedar tak sedar, dah sampai ke petang kami berjalan menjenguk gerai2 di situ. Aku rase walaupun harga barang2 keperluan dah naik, masih ramai yang datang bersoping awal2 lagi. Aku hanya nak beli beberapa jenis biskut raya je, benda2 lain aku tak minat...Maklum la aku anak sulong, emak bapak dah takde, nanti adek2 datang berkumpul beraya di rumah, ngdak jugak berjamu serba sikit untuk anak2 buah aku yang makin ramai tu. Dalam pukul 6 kami mencari tempat nak berbuka, kalau nak balik dengan jem nye mungkin tak sempat. Banyak tempat dah penuh kena booking, jadi masuk je la restoran makanan Thai di SOGO...kaki aku pun dah sakit dan lenguh berjalan. Anak yg kedua Rezza datang lepas keja berbuka bersama2. Anak yang ketiga kena shift petang. Lain kali kena ajak sama berbuka nanti tak adil pulak.

Menu berbuka

Adi tak makan nasi (diet)...order chicken salad je pastu dia meratah
lauk2 lain

pandan chicken


ikan siakap kukus



asparagus goreng

tahun goreng berchili dgn daun basil



tomyam seafood



dari kiri...Adi dan Rezza





4 comments:

Anonymous said...

wahai makanan yg sedap2 tu semua! nasib baik aku tak ikut sama, kalau ikut, habis kau ku bedal sampai licin.
syukur kerana itu semua nikmat dari ALLAH.
awr48

p3chandan said...

Alhamdulillah syukur nikmat Allah..

KiTTuN said...

nyum...nyum...nyum...
Ya ALLAH engkau berkatilah apa yg engkau rezekikan utk kami serta selamatkanlah kami dr azab api neraka.

p3chandan said...

InsyaAllah..mudah2an