Sunday, February 14, 2010

Aku kaya...!

...ade la sorang ni dia jumpa sebiji batu warna ungu tua dalam sungai belakang rumah aku semalam. dia bagi kat aku pasal jumpa kat kawasan rumah aku jadi hak aku la dia kata. baik nye hati mat ni..aku pun tunjuk kat sorang kawan ofis. dia pun suruh pegi cowkit tanya kat kedai mas kat situ nilai batu tu. aku suggest suruh tanya bos depan tu kot dia pandai nilai batu tu. sementara tu aku cakap kat kawan aku kite split 50-50 duit tu kalau kite jual batu tu. wokeh dia setuju...
eh pasai apa aku nak bagi dia 50-50 pulak ek? emmm...tak kisah la...
jap lagi aku duk kat meja aku balik, selak2 jumpa satu kertas ngan batu tu. atas kertas tu tertulis...jeng jeng jeng...RM8,000,000! WOW! batu tu berharga banyak tu??!!! cam tak percaye aku! so aku bagitau la kawan aku tu....so dapat sorang RM4,000,000! tak terkata seronok nye kami berdua. eh time nak balik la..cepat2 simpan batu ni dalam fire-proof cabinet dalam safe ofis tu nanti ape2 terjadi rugi woooooo!
....aleh2 bunyi loceng...eh aku dalam kelas ke ni???!!!!
emmm...mimpi rupe nye! adeh!!!
best nye mimpi aku kali ni. jarang aku mimpi, selalu tido mati sampai kul 5 pagi.
aku pun mula berangan kalau la betul2 aku ade duit manyak tu...
a. bagi sorang RM50,000 kat adek beradek aku..cukup la tu. banyak tu kan
b. bayar semua utang2 aku..tak banyak pun, kredit kad ngan 2 biji keta
c. renovate rumah aku dan rumah pusaka
d. beli rumah dan keta tuk anak2 aku sorang sebiji...
...ooopsss dah dah..orang dah azan.
ok chow dulu.....

2 comments:

~♥ iella ♥~ said...

ala.....baru teruja bila duk baca td..tp rupanya "aku kaya sementara". hehehe

p3chandan said...

hehehe...Iella isshh kalau betul kan bahgia!